Monday, December 6, 2021
Home Lajme Ministri Nuredini: Investime kapitale në komunën e Likovës

Ministri Nuredini: Investime kapitale në komunën e Likovës

Dje së bashku me zëvendëskryeminsitrin Artan Grubi dhe Minsitrin Kreshnik Bekteshi ishim në vizitë në Llojan, Sllupçan dhe në Orizare, komuna e Likovës.

Në fshatin Llojan përuruam fillimin e punimeve për ndërtimin e rrjetit sekondar të ujësjellësit si dhe rekonstruimin e rezervuarit për ujë të pijshëm. Me realizimin e këtij projekti, banorët e Llojanit do të fitojnë rrjet stabil të ujësjellësit dhe ç’do shtëpi do të furnizohet me ujë të pijshëm. Uji është një nevojë themelore e çdo qytetari të këtij vendi, dhe për punën tonë është e domosdoshme sigurimi i kësaj të drejte themelore kushtetuese për të gjithë njerëzit.

Vizita jonë e dytë ishte në Sllupçan të komunës së Likovës ku biseduam për fillimin e projektit për Ndërtimin e sistemit të furnizimit me ujë,  që financohet nga Buxheti i Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, me vlerë prej 27.934.673,00 denarë.

Ndërsa në vendbanimin Orizare, ndoqëm nga afër punimet e realizimit të projektit për rrjetin e ujësjellësit, për realizimin e së cilit Ministria e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor në Buxhetin e vitit 2020 siguroi dhe i transferoi komunës mjete në vlerë prej 40.000.000,00 denarë.

Realizimi i suksesshëm i projekteve të tilla thelbësore nuk do mund të bëhet pa bashkëpunimin e qeverisë qëndrore dhe lokale.

Jam i bindur që në muajt e ardhshëm do vazhdohet me projekte të tilla edhe në komuna të tjera sepse uji i pastër i pijshëm dhe asgjësimi i ujërave të zeza komunale janë thelbi i një jete cilësore dhe një mjedisi të pastër.

RELATED ARTICLES

Vargje prekëse nga Saranda Ademi për vëllaun që iku në moshë të re

Ende nuk i besohet askujt që një djalë i ri, një punëtor i shkëqyshëm i bankes TEB, i bukur, i matur dhe kaq i...

Grubi për Tv24: Askush nuk e mbron pronarin e Besa Trans

Zëvendëskryeministri i parë Grubi në emisionin 24 Analizë ka theksuar se askush nuk e mbron pronarin e “Besa Trans”.  Jo, zero, kurrë. Në asnjë...

Grubi për Tv24: Do ketë përgjegjësi për aksidentin në Bullgari

Zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi në emisionin 24 Analiza në lidhje me aksidentin e autobusit në Bullgari ku humbën jetën 45 persona tha se...

Most Popular

Bianca Junzell vjen plot energji, rezaton në fotosesionin e ri

I është rikthyer muzikës pas një pauze të gjatë, krijoi këngë të reja dhe një album me këngë të përpunuara. Bianca Junzell në një...

Kjo është Linda, frizerja shqiptare me famë në Zvicër

Është nga ato gra që nuk i marrin parasysh sfidat, mundimet dhe nuk dorëzohen. Lindita Iseni Emerllahu, për të gjithë e njohur si Linda,...

Ky është talenti Anton i këngës ” Pa ty”

Quhet "Pa ty" kënga që ka pak ditë që është publikuar nga këngëtari i ri por mjaft me stil e talent Anton Pervorfi. Djaloshi...

Vargje prekëse nga Saranda Ademi për vëllaun që iku në moshë të re

Ende nuk i besohet askujt që një djalë i ri, një punëtor i shkëqyshëm i bankes TEB, i bukur, i matur dhe kaq i...