Tuesday, November 30, 2021
Home Lajme Qeveria shqyrtoi Informacionin për lehtësim të transportit rrugor të mallrave në rajonin...

Qeveria shqyrtoi Informacionin për lehtësim të transportit rrugor të mallrave në rajonin e Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik të Detit të Zi

Me propozim të Ministrisë për Transport dhe Lidhje, Qeveria e shqyrtoi informacionin për qasjen e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Memorandumin e Mirëkuptimit për lehtësim të transportit rrugor të mallrave në rajonin e Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik të Detit të Zi dhe solli vendim që të aderojë në këtë organizatë.

Një nga përfitimet nga anëtarësimi në këtë organizatë është lehtësimi i transportit rrugor dhe liberalizimi gradual i tregut të transportit në vendet nga rajoni i Detit të Zi ku anëtarë janë edhe Shqipëria, Bullgaria, Turqia, Greqia, Romania, Rusia, Ukraina, Moldavia, Gjeorgjia, Azerbajxhani dhe Armenia.

Për këtë qëllim është krijuar “BSEC sistem i lejeve”, që përfaqëson një mekanizëm multilateral për zbatimin e liberalizimit të tregut të transportit në vendet anëtare të organizatës për shpërndarjen e kuotave vjetore për transport të mallrave me kamionë.

RELATED ARTICLES

S’kanë të ndalur ofendimet e Aleancës ndaj Alternativës

Deri pak kohë më parë në koalicion në frontin e përbashkët opozitarë ndërsa tani situata ka ndryshuar mes dy partive shqiptare Alternativës dhe Aleancës...

Grubi – Geer: Kontesti me Bullgarinë të mbyllet sa më shpejtë, koha për datë

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi sot ka pritur në takim ambasadorin e BE-së në...

Grubi – Kyuchyuk: Falenderim ndaj Bullgarisë për profesionalizmin dhe menaxhimin e situatës

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi i shoqëruar nga eurodeputeti Ilhan Kyuchyuk, ministri i Ekonomisë,...

Most Popular

S’kanë të ndalur ofendimet e Aleancës ndaj Alternativës

Deri pak kohë më parë në koalicion në frontin e përbashkët opozitarë ndërsa tani situata ka ndryshuar mes dy partive shqiptare Alternativës dhe Aleancës...

Grubi – Geer: Kontesti me Bullgarinë të mbyllet sa më shpejtë, koha për datë

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi sot ka pritur në takim ambasadorin e BE-së në...

Grubi – Kyuchyuk: Falenderim ndaj Bullgarisë për profesionalizmin dhe menaxhimin e situatës

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi i shoqëruar nga eurodeputeti Ilhan Kyuchyuk, ministri i Ekonomisë,...

Nëntori i dy ushtrive dhe i pabarazisë ndërkombëtare

Kosova i ka pasur dy ushtri. Ushtrinë e popullit, UÇK-në. Dhe, pas shpalljes së pavarësisë, FSK-në, e cila sot shënon ditën e saj. Nesër,...