Tuesday, November 30, 2021
Home Lajme Ndërtimi i sistemit për furnizim me ujë të pijshëm në lagjen Bregu...

Ndërtimi i sistemit për furnizim me ujë të pijshëm në lagjen Bregu i Diellit

Sot bashkë me ministrin e mjedisit jetësor dhe planifikimit hapësinor të RMV z. Naser Nuredini ishim në lagjen Bregu i Diellit, ku po zhvillohen punët për ndërtimin e rrjetit për furnizim me ujë të pijshëm për këtë lagje.

Ky projekt është financuar nga Ministria e mjedisit jetësor dhe planifikimit hapësinor, dhe ka të bëjë me ndërtimin e afër 5 km të tubacionit shpërndarës të ujit të pijshëm, në më shumë se 25 rrugë dhe rrugica të kësaj lagjeje, ndërtimin e 24 pusetave shpërndarëse dhe 8 hidranteve të ujit, me një kapacitet shpërndarës prej 20 L/sek.

Paraprakisht komuna e Tetovës ka realizuar edhe ndërtimin e rezervoarit akumulues të ujit për nevojat e kësaj lagjeje, si dhe lidhjen për furnizim me ujëtë këtij rezervoari në gjatësi prej 3 km nga Stacioni për filtrim të ujit të pijshëm në f. Lisec.

Me përfundimin e këtij projekti po përmbyllim një nga nevojat dhe kërkesat e kahmotshme të banorëve të lagjes Bregu i Diellit, për furnizim me ujë të pijshëm dhe cilësor.

RELATED ARTICLES

S’kanë të ndalur ofendimet e Aleancës ndaj Alternativës

Deri pak kohë më parë në koalicion në frontin e përbashkët opozitarë ndërsa tani situata ka ndryshuar mes dy partive shqiptare Alternativës dhe Aleancës...

Grubi – Geer: Kontesti me Bullgarinë të mbyllet sa më shpejtë, koha për datë

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi sot ka pritur në takim ambasadorin e BE-së në...

Grubi – Kyuchyuk: Falenderim ndaj Bullgarisë për profesionalizmin dhe menaxhimin e situatës

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi i shoqëruar nga eurodeputeti Ilhan Kyuchyuk, ministri i Ekonomisë,...

Most Popular

S’kanë të ndalur ofendimet e Aleancës ndaj Alternativës

Deri pak kohë më parë në koalicion në frontin e përbashkët opozitarë ndërsa tani situata ka ndryshuar mes dy partive shqiptare Alternativës dhe Aleancës...

Grubi – Geer: Kontesti me Bullgarinë të mbyllet sa më shpejtë, koha për datë

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi sot ka pritur në takim ambasadorin e BE-së në...

Grubi – Kyuchyuk: Falenderim ndaj Bullgarisë për profesionalizmin dhe menaxhimin e situatës

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi i shoqëruar nga eurodeputeti Ilhan Kyuchyuk, ministri i Ekonomisë,...

Nëntori i dy ushtrive dhe i pabarazisë ndërkombëtare

Kosova i ka pasur dy ushtri. Ushtrinë e popullit, UÇK-në. Dhe, pas shpalljes së pavarësisë, FSK-në, e cila sot shënon ditën e saj. Nesër,...