Thursday, December 9, 2021
Home Lajme Nëse ministria e Arsimit nuk e ndërton, do e ndërtojë komuna, Pse...

Nëse ministria e Arsimit nuk e ndërton, do e ndërtojë komuna, Pse nuk ka para për shkollën e mesme “Sami Frashëri”?

Kandidati i pavarur për kryetar të Kumanovës, Maksim Dimitrievski, thirri Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës (MASH) që prej vitesh nuk miraton fonde për rindërtimin e shkollave fillore dhe të mesme në Kumanovë. Për të gjitha kërkesat dhe ankesat për nevojën për fonde për rindërtimin e shkollave të rrënuara, si dhe për ndërtimin e shkollës së mesme “Sami Frashëri”, komuna e Kumanovës nuk ka marrë para nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës.

Për shkak të nevojës së madhe për këtë shkollë të mesme, Dimitrievski e futi në programin e tij.

– Nëse Ministria e Arsimit dhe Shkencës nuk dëshiron të ndërtojë shkollën e mesme “Sami Frashëri” në Kumanovë, ne nuk do t’i presim, sepse Maqedonia i ka borxh kësaj shkolle. Ne porositëm një projekt dhe do të shkojmë së bashku me qytetarët dhe donatorët e huaj dhe do të hedhim themelet e asaj shkolle, sepse të gjithë meritojnë të drejta dhe mundësi të barabarta – tha Dimitrievski në konventën para kumanovarve.

Shkolla e mesme “Sami Frasheri” është një shkollë e mesme komunale ku mësojnë rreth 1.000 nxënës, nuk ka ndërtesën e vet dhe ka vite që punon në një hapësirë ​​të përshtatur në ish -ZIK, ku edhe kushtet e mësimit janë të papërshtatshme.

Komuna i dërgon vazhdimisht kërkesa Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës për të ndërtuar një hapësirë ​​për këtë shkollë të mesme, por nuk ka marrë asnjë përgjigje, as për shkollat ​​e tjera fillore dhe të mesme të qytetit. Ndërsa administrata aktuale e Kumanovës në vetëm dy vjet rindërton plotësisht të gjitha shkollat ​​e mesme, sepse siç theksoi Dimitrievski, aq sa shpenzoi Ministria për një shesh lojrash, ata ndërtuan tre në Kumanovë.

– Ne do të punojmë vetë, dhe Ministria e Arsimit dhe Shkencës, në vend që të bëjë reforma të pamatur, ministrja Carovska do të duhet të zgjidhë nyjën dhe të ulë investimet kapitale të Ministrisë në nivelin lokal, sepse ne po flasim për decentralizimin. Kjo do të thotë decentralizim fiskal, sepse derisa ata po ndërtojnë një shesh lojërash me vlerë 9 milionë denarë, ne me të njëjtat para në Kumanovë ndërtuam tre – shtoi Dimitrievski.

RELATED ARTICLES

Kompania ATS Group e afaristit Shefshet Demirovski shpallet kompani numër 1 me fitim në evenimentin TOP 100

Kompania ATS Group e afaristit Shefshet Demirovski shpallet kompania numër 1 me fitim në evenimentin e TOP 100 kompanive më të suksesshme e organizuar...

Kryediplomati Osmani pret në takim Lazim Destanin: Prioritet bashkëpunimi

Presidenti i nderit i Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare z. Lazim Destani ka zhvilluar një takim me ministrin e Punëve të Jashtme të...

Taravari pranon që shpif: Nuk kam dëshmi për Kastriotin

Sekretari gjeneral i Aleancës për Shqiptarët dhe kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari në emisionin "Vetëm e Vërteta" ka pranuar se shpif për...

Most Popular

Kompania ATS Group e afaristit Shefshet Demirovski shpallet kompani numër 1 me fitim në evenimentin TOP 100

Kompania ATS Group e afaristit Shefshet Demirovski shpallet kompania numër 1 me fitim në evenimentin e TOP 100 kompanive më të suksesshme e organizuar...

Melisa e fillon mbarë me Bye

Melisa është me prejardhje nga Tirana por jeton dhe vepron në Gjermani. Ajo sjellë projektin e parë të titulluar Bye, është punuar nga Zzap...

Valentin Kuqi-Vali gati këngën e dashurisë së tij

Artisti Valentin Kuqi po bëhet gati të na sjellë një super baladë. Në fakt ai e kishte treguar se kjo këngë do të ishte...

Valentin Kuqi-Vali gati këngën e dashurisë së tij

Artisti Valentin Kuqi po bëhet gati të na sjellë një super baladë. Në fakt ai e kishte treguar se kjo këngë do të ishte...