Tuesday, November 30, 2021
Home Lajme Jaoski: Premtoj një mjedis të pastër, sistem arsimor më të mirë, sistem...

Jaoski: Premtoj një mjedis të pastër, sistem arsimor më të mirë, sistem më të mirë shëndetësor dhe infrastrukturë moderne

Intervistë me Alija Jaoski, kandidat për kryetar të komunës së Plasnicës

Kandidati i BDI -së për kryetar të komunës së Plasnicës, Alija Jaoski kërkon besim për një mandat të ri, edhe pse për një kohë të shkurtër ai drejton këtë komunë. Ai premtoi se do të punojë për të mirën e komunës dhe qytetarëve.

Cila është oferta e re me të cilën hyni në fushatën zgjedhore për komunën e Plasnicës?

Mjedis më i pastër, cilësi më e mirë e jetës, komuna moderne dhe përmirësim i cilësisë së sistemit arsimor dhe riorganizim i plotë i sistemit shëndetësor.

Cili do të jetë përparësia për listën tuaj këshilluese dhe kandidaturën?

Ne jemi një komunë e vogël dhe në listën time të këshilltarëve jam shumë mirë në dijeni të nevojave të bashkëqytetarëve tanë. Sigurisht, përparësi do t’i jepet të gjitha atyre gjërave që do të kontribuojnë për një jetë më të mirë në komunën tonë.

Çfarë është ajo që ju ofroni që të tjerëve u mungon?

Para së gjithash, një mjedis më të pastër, një sistem arsimor më të mirë, një shëndet më të mirë dhe një infrastrukturë moderne.

Çfarë mendoni se ka nevojë bashkia dhe mjedisi?

Para së gjithash, natyrisht, ata kanë nevojë për personel dhe njerëz arsimorë që do ta udhëheqin komunën përpara.

A keni një plan për 4 vitet e ardhshme, si ta ndryshoni komunën për mirë?

Ndryshime të rëndësishme ndodhën në komunën e Plasnicës disa vjet më parë, gjatë kryetarit të mëparshëm Ismail Jahoski. Tani do të vazhdojmë me vullnet dhe motivim edhe më të madh. Deri më tani, gjithçka që ishte planifikuar po realizohet, kështu që ne do të vazhdojmë për 4 vitet e ardhshme.

A mund të kthehet qyteti në një pozicion të mirë në një kohë të shkurtër, me pastërti publike, trafik të rregulluar dhe gjëra të tjera që të duken si një komunë e mirë?

Sa herë që diçka kërkohet dhe bëhet diçka për ta arritur atë, natyrisht që është e mundur. Pastërtia publike, deponitë ilegale janë një çështje e dhimbshme në të gjithë vendin tonë. Së pari ne duhet të punojmë në ndërgjegjen njerëzore, të gjithë të kujdesemi për mjedisin dhe mjedisin ku jetojmë, punojmë, lëvizim, etj. Për më tepër, ne duhet të përdorim racionalisht burimet natyrore, të kujdesemi për burimet natyrore dhe të ruajmë natyrën siç na është dhënë.

Cili është plani juaj për të ndihmuar sektorin e turizmit dhe mikpritjes?

Komuna e Plasnicës deri më tani nuk ka zhvilluar apo promovuar ndonjë turizëm, sepse ne jemi një komunë shumë e vogël nga ana territoriale, nga më të voglat në vend, me katër vendbanime – fshatra. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që ne duhet ta neglizhojmë këtë sektor. Ky mund të jetë një nga përparësitë tona në punën tonë. Ne jemi një zonë kodrinore-malore, e rrethuar me pyje, kështu që mund të fillojmë turizmin rural dhe turizmin malor.

RELATED ARTICLES

Grubi – Geer: Kontesti me Bullgarinë të mbyllet sa më shpejtë, koha për datë

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi sot ka pritur në takim ambasadorin e BE-së në...

Grubi – Kyuchyuk: Falenderim ndaj Bullgarisë për profesionalizmin dhe menaxhimin e situatës

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi i shoqëruar nga eurodeputeti Ilhan Kyuchyuk, ministri i Ekonomisë,...

Nëntori i dy ushtrive dhe i pabarazisë ndërkombëtare

Kosova i ka pasur dy ushtri. Ushtrinë e popullit, UÇK-në. Dhe, pas shpalljes së pavarësisë, FSK-në, e cila sot shënon ditën e saj. Nesër,...

Most Popular

Grubi – Geer: Kontesti me Bullgarinë të mbyllet sa më shpejtë, koha për datë

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi sot ka pritur në takim ambasadorin e BE-së në...

Grubi – Kyuchyuk: Falenderim ndaj Bullgarisë për profesionalizmin dhe menaxhimin e situatës

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi i shoqëruar nga eurodeputeti Ilhan Kyuchyuk, ministri i Ekonomisë,...

Nëntori i dy ushtrive dhe i pabarazisë ndërkombëtare

Kosova i ka pasur dy ushtri. Ushtrinë e popullit, UÇK-në. Dhe, pas shpalljes së pavarësisë, FSK-në, e cila sot shënon ditën e saj. Nesër,...

Këshilltarët e BDI-së në Shkup kërkojnë seancë të jashtëzakonshme të Këshillit të Qytetit të Shkupit për aksidentin tragjik në Bullgari

Grupi i këshilltarëve të Bashkimit Demokratik për Integrim së bashku me grupin e këshilltarëve të LSDM-së në Këshillin e Qytetit të Shkupit parashtruan iniciativë...