Thursday, December 9, 2021
Home Lajme Në gjykatë u publikua vila barok, në dy kate me një ballkon...

Në gjykatë u publikua vila barok, në dy kate me një ballkon të madh dhe pishinë, të cilën Gruevski donte ta ndërtonte në Vodno

Vila barok, në dy kate, me një ballkon të madh dhe pishinë, të shtrirë në një zonë të madhe të Vodno, do të ndërtohej nga ish -kryeministri Nikolla Gruevski në Vodno. Një skicë e planit arkitektonik se si duhet të duket kjo ndërtesë u prezantua sot nga prokurorja Lile Stefanova, në gjyqin për “Komplote në Vodno”.

Nga skica mund të vërehej se është një ndërtesë madhështore, me dy kate, dhe mbi to ka një ballkon të madh. Një pishinë e madhe noti gjithashtu mund të shihet nga dëshmitë e paraqitura. Përveç madhësisë së ndërtesës, stili barok dallohet, si dhe kolonat dhe shkallët e mëdha që çojnë në hyrje.

Sipas prokurorit Stefanova, komuna Qendër lëshoi ​​lejen e ndërtimit në tetor 2011, pra për ndërtimin e një ndërtese banimi me kërkesë të kompanisë ITK Engineering, dhe sipas prokurorisë, pronari sekret duhet të ishte Gruevski. Në vitin 2020, vendimi për ndërtimin u shpall i pavlefshëm, sepse ndërtimi nuk filloi në kohë, edhe pse u paguan shërbimet prej 3.5 milion denarë.

Sipas informacioneve të “Fokus“, të cilat i kemi botuar tashmë në të përjavshmen, pamja katrore e kalasë supozohej të ishte 1,300 metra katrorë, ose të mbulonte gjysmën e truallit e cila është 2,700 metra katrorë në madhësi.

Gruevski u ul në karrigen e kryeministrit në 2006, dhe ai bleu pronën e parë në Vodno, ose ngastrën në të cilën duhej të ndërtonte një kështjellë, pas tre vjetësh. Ai bleu parcelën tërheqëse, të shtrirë në 2,729 metra katrorë, në një ankand publik në Ministrinë e Transportit dhe Lidhjeve, në emër të një të njohuri, për një shumë prej 119,000 euro. Kjo do të thotë se ai ka paguar gati 44 euro për metër katror, ​​ose siç do të thoshte vetë Gruevski, një çmim të ulët për një lokacion të tillë.

Vendi gjendet pranë shtëpisë së Vilma Trajkovska, gruas së Presidentit të ndjerë Boris Trajkovski, parcela e së cilës, për krahasim, ka një sipërfaqe prej 1,700 metra katrorë. Me sa duket, plani fillestar i Kryeministrit të atëhershëm ishte shitja e truallit me çmim dhjetë herë më të lartë se ai me të cilin e bleu ose për 400 euro për metër katror, ​​pra për një shumë prej mbi një milion euro. Blerësi i mundshëm u gjet, domethënë ai ishte në kërkim të një biznesmeni me shumë para, por prapë ai i tha atij për ditë se nuk ishte i interesuar. Prokurori njoftoi se ky biznesmen së shpejti do të qëndrojë në sallën e gjyqit dhe do të tregojë për marrëveshjen e biznesit të paplotësuar në dorën e parë.

Pasi ideja për shitjen dështoi, Gruevski dyshohet se u pendua, kështu që ai vendosi të ndërtojë një pallat për veten e tij, për të cilën ai më vonë, në emër të dikujt tjetër, paraqiti një plan për të ndërtuar një shtëpi në komunën e Qendrës. “Fokus” kontrolloi në Kadastër që kjo ngastër është e regjistruar në emër të një kompanie.

Toka është i regjistruar si “tokë artificiale”, dhe gjendet në vendin “Slavejko Arsov”. Parcela kadastrale ndahet në 33 parcela, disa prej të cilave janë tokë ndërtimore e pazhvilluar, parqe dhe një numër i vogël ndërtesash. Kompania, e cila është pronare zyrtare e tokës, ITK Engineering, sipas të dhënave nga Regjistri Qendror, është në proces fshirjeje. Përndryshe, e njëjta kompani nuk është komerciale aktive dhe nuk ka bërë fitime prej vitesh.

RELATED ARTICLES

Kompania ATS Group e afaristit Shefshet Demirovski shpallet kompani numër 1 me fitim në evenimentin TOP 100

Kompania ATS Group e afaristit Shefshet Demirovski shpallet kompania numër 1 me fitim në evenimentin e TOP 100 kompanive më të suksesshme e organizuar...

Kryediplomati Osmani pret në takim Lazim Destanin: Prioritet bashkëpunimi

Presidenti i nderit i Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare z. Lazim Destani ka zhvilluar një takim me ministrin e Punëve të Jashtme të...

Taravari pranon që shpif: Nuk kam dëshmi për Kastriotin

Sekretari gjeneral i Aleancës për Shqiptarët dhe kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari në emisionin "Vetëm e Vërteta" ka pranuar se shpif për...

Most Popular

Kompania ATS Group e afaristit Shefshet Demirovski shpallet kompani numër 1 me fitim në evenimentin TOP 100

Kompania ATS Group e afaristit Shefshet Demirovski shpallet kompania numër 1 me fitim në evenimentin e TOP 100 kompanive më të suksesshme e organizuar...

Melisa e fillon mbarë me Bye

Melisa është me prejardhje nga Tirana por jeton dhe vepron në Gjermani. Ajo sjellë projektin e parë të titulluar Bye, është punuar nga Zzap...

Valentin Kuqi-Vali gati këngën e dashurisë së tij

Artisti Valentin Kuqi po bëhet gati të na sjellë një super baladë. Në fakt ai e kishte treguar se kjo këngë do të ishte...

Valentin Kuqi-Vali gati këngën e dashurisë së tij

Artisti Valentin Kuqi po bëhet gati të na sjellë një super baladë. Në fakt ai e kishte treguar se kjo këngë do të ishte...